Telersvereniging Harvest House neemt handelsbedrijf Zijtwende over

Handelsbedrijf Zijtwende International in het Zuid-Hollandse De Lier is onderdeel geworden van telersvereniging Harvest House. De samenvoeging biedt het handelsbedrijf mogelijkheden om dichter op de telers te opereren.

Telersvereniging+Harvest+House+neemt+handelsbedrijf+Zijtwende+over
© Han Reindsen

Vanuit de markt is een groeiende behoefte om verticaal te integreren. Ook Zijtwende hoorde van Europese retailers, vooral uit Duitsland, dat er een wens bestond om meer verbonden te zijn met de teelt. Daarom is ervoor gekozen om een dochteronderneming te worden van Harvest House. Andere dochterbedrijven van de telersvereniging zijn Terra Natura International, Food Fellows, Rainbow International en Snijpunt.

De overname heeft de afgelopen weken in stilte plaatsgevonden. ‘Zo konden alle betrokkenen juist en volledig geïnformeerd worden’, meldt Zijtwende International. Duidelijk is al dat het handelsbedrijf als zelfstandig dochterbedrijf zal opereren binnen Harvest House. ‘We waren al een goede bekende van de coöperatie en namen product af. In die zin is deze stap niet zo groot.’


Zijtwende International richt zich op het vermarkten van groenten en fruit. Paprika’s, aubergines, komkommers, ijsbergsla en tomaten zijn de belangrijkste producten. De onderneming heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in levering van producten van Nederlandse bodem.

Harvest House is een afzetcoöperatie van glastuinbouwbedrijven met een gezamenlijk areaal van circa 1.100 hectare aan kassen. Aangesloten bedrijven telen voornamelijk tomaten, komkommers en paprika’s.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer