FloraHolland wil centraal veilen in 2024 sterk uitbreiden

Royal FloraHolland (RFH) heeft voor 2024 een forse uitbreiding gepland in het centraal veilen. Daarmee werkt de bloemenveiling toe naar een locatieonafhankelijke manier van veilen via Floriday. Rozen worden sinds 30 november al via centrale klokken geveild. Daarmee zijn er nu in totaal vijf centrale klokken.

FloraHolland+wil+centraal+veilen+in+2024+sterk+uitbreiden
© Job Hiddink

FloraHolland begint in 2024 met één centrale plantenklok om vervolgens stapsgewijs de andere producten aan te sluiten op centraal veilen. De bloemenveiling heeft uiteindelijk de ambitie om volgend jaar centraal veilen uit te breiden met alle bloemen en planten.

Daarnaast staan er nog meer ontwikkelingen op de rol. Samen met kwekers en kopers werkt FloraHolland aan veilen via Floriday. Daarnaast wordt kopen op afstand vervangen door nieuwe techniek. Met RFH Pre-auction (klokvoorverkoop) en RFH Auction (veilen) kunnen kopers straks hun zaken doen via Floriday. De locatie in het Drentse Eelde test als eerste deze nieuwe manier van werken.


Meer regie

Verder streeft FloraHolland in 2024 naar meer regie voor aanvoerders over de klokprijs. Aanvoerders geven zelf een individuele minimumprijs per partij op en zo bepalen zij wat de laagste prijs is die zij nog accepteren voor hun bloemen of planten.


Wanneer aanvoerders vanaf 1 januari 2024 geen individuele minimumprijs meegeven bij het aanmaken van de aanvoerbrief, komt deze standaard op 0,01 euro te staan. Hiermee vervallen de oude, collectieve minimumprijzen.

Goede voornemens heeft de bloemenveiling ook op het gebied van orderpicken. Hierbij staat nu standaard de veilvolgorde op de aanvoerbrief op briefnummer ingesteld. Maar op de locaties waar FloraHolland orderpicken toepast, kunnen aanvoerders ook de veilvolgorde bepalen op alfabetische volgorde van de cultivar in combinatie met het belangrijkste sorteerkenmerk van hoog naar laag. Daarnaast kan vanaf het nieuwe jaar de volgorde ook op basis van de klokvoorverkoopprijs worden bepaald.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer