Certificaten voor langdurige CO2-opslag in biobased bouwmaterialen

Vezelhennepverwerker Hempflax en het initiatief GreenDutch gaan een samenwerking aan voor het certificeren van langdurige opslag van CO2 in isolatiemateriaal gemaakt van vezelhennep.

Certificaten+voor+langdurige+CO2%2Dopslag+in+biobased+bouwmaterialen
© Job Hiddink

De bedrijven uit respectievelijk het Groningse Oude Pekela en het Gelderse Nijkerk zien een groot potentieel in onder meer duurzaam isolatiemateriaal van vezelhennep. Volgens Hempflax en GreenDutch zullen de CO2-certificaten bijdragen aan het versneld kunnen opschalen van enerzijds biobased bouwmaterialen, anderzijds aan het uitkeren van een reële prijs aan telers.

Stichting Nationale Koolstofmarkt zal de projecten certificeren. Binnen deze samenwerking komt de expertise van twee bedrijven bij elkaar.


GreenDutch heeft ervaring in de ontwikkeling, het beheer en de juridische en technische implementatie van commerciële CO2-reductieprojecten. Hempflax heeft al dertig jaar ervaring in het telen, oogsten en verwerken van industriële hennep en heeft ook al succesvol hennepbouwmaterialen op de markt gebracht.


Tijdens de groei slaat vezelhennep veel CO2 op. Door de korte keten en duurzame verwerkings- en productietechnologieën van Hempflax wordt koolstof langdurig opgeslagen in hennepisolatie. Daarbij voorkomt het gebruik van hennepbouwmaterialen en productiemethoden ervan een forse CO2-uitstoot die anders zou vrijkomen bij de productie van traditionele isolatiematerialen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer