Extra reiniging en ontsmetting na vogelgriep Duitsland en België

In Duitsland en België zijn uitbraken van de hoogpathogene variant van vogelgriep vastgesteld. Daarom moeten lege en geladen vervoersmiddelen voor pluimvee of broedeieren die terugkeren of komen uit die landen onmiddellijk na binnenkomst in Nederland een extra reiniging en ontsmetting (R&O) ondergaan.

Extra+reiniging+en+ontsmetting+na+vogelgriep+Duitsland+en+Belgi%C3%AB
© Pixabay

Deze verplichting geldt ook voor vervoersmiddelen van pluimvee of broedeieren uit de hoogrisicolanden Bulgarije, Denemarken, Hongarije, Italië, Kroatië, Polen en alle landen buiten de Europese Unie, oftewel derde landen.

Geladen vervoersmiddelen worden eerst gelost, waarna ter plekke een eerste R&O plaatsvindt. Hierna worden de voertuigen onmiddellijk vervoerd naar een erkende R&O-plaats, slachthuis of broederij, om aldaar een tweede R&O te ondergaan.

Na afloop van de tweede R&O laat de transporteur het bewijs invullen en ondertekenen door de toezichthouder van deze plaats. Daarna stuurt de transporteur dit bewijs van de tweede R&O naar het centrale meldpunt van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer