Zuivelnoteringen duikelen in de min

De zuivelnoteringen van ZuivelNL duiken in week 50 bijna allemaal in de min. Alleen de notering voor weipoeder blijft stabiel op het niveau van 82 euro per 100 kilo (exclusief btw).

Zuivelnoteringen+duikelen+in+de+min
© pieter stokkermans

Van de andere ZuivelNL-noteringen verliest verse boter het meeste: 10 euro. De notering voor verse boter komt daardoor in week 50 uit op 547 euro per 100 kilo. De notering voor vollemelkpoeder verliest 3 euro en noteert 367 euro per 100 kilo.

Ook de noteringen voor mageremelkpoeder moeten iets inleveren. Van de notering voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden gaat 3 euro af, wat een prijs van 254 euro per 100 kilo oplevert. Mageremelkpoeder voor diervoeders verliest 2 euro. Deze notering komt in week 50 uit op 253 euro per 100 kilo.

De noteringen staan relatief laag ten opzichte van de vorige twee jaren. Een uitzondering is verse boter. Deze notering staat nu hoger dan vorig jaar in dezelfde week, maar lager dan in 2021.


Stabiel beeld

Overigens laten de noteringen van ZuivelNL sinds oktober een redelijk stabiel beeld zien. Alleen de notering voor verse boter steeg sinds die tijd nog aanzienlijk en bereikte eind november het hoogste punt. Dat heeft te maken met de goede vraag naar room. Nu de feestdagen in aantocht zijn, neemt de vraag af. De handel heeft de voorraad op orde.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer