Notering voor verse boter levert voor het eerst in maanden weer iets in

Voor het eerst sinds eind augustus heeft de notering voor verse boter van ZuivelNL wat ingeleverd. In week 49 gaat 5 euro van de prijs af, waardoor de notering uitkomt op 557 euro per 100 kilo (exclusief btw).

Notering+voor+verse+boter+levert+voor+het+eerst+in+maanden+weer+iets+in
© Twan Wiermans

Ook de notering voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden levert iets in. Deze notering daalt met 2 euro en blijft steken op een waarde van 257 euro. Vollemelkpoeder blijft stabiel en noteert daarmee net als een week eerder 370 euro per 100 kilo.

De andere twee noteringen stijgen licht. De notering voor mageremelkpoeder voor diervoeders stijgt met 2 euro naar een niveau van 255 euro. Weipoeder plust met 1 euro en komt in week 49 uit op 82 euro per 100 kilo.


Feestdagen

Dat de notering voor verse boter wat daalt, heeft volgens marktanalisten te maken met de feestdagen. Lange tijd steeg de notering voor verse boter, omdat er flinke vraag was naar room. Voor de feestdagen is de meeste room ingekocht, met als gevolg dat de notering weer wat terugzakt.

Overigens staat de notering voor verse boter nu ongeveer op hetzelfde niveau als in dezelfde week van de twee voorgaande jaren. Alle andere noteringen staan lager dan in week 49 van zowel 2022 als 2021.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer