Meeste zuivelnoteringen stabiel, wel plusje voor boter

De meeste zuivelnoteringen van ZuivelNL zijn in week 48 stabiel gebleven. Een klein plusje is er voor boter. Weipoeder noteert iets lager.

Meeste+zuivelnoteringen+stabiel%2C+wel+plusje+voor+boter
© Twan Wiermans

Met een plus van 2 euro komt de notering voor versie boter in week 48 uit op 562 euro per 100 kilo, exclusief btw. De notering voor weipoeder zakt met 1 euro naar 81 euro per 100 kilo. Vorige week zette de notering voor weipoeder nog een plus weg van 1 euro.

Vollemelkpoeder blijft deze week staan op een niveau van 370 euro per 100 kilo. Mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden noteert met 259 euro ook even hoog als vorige week. Datzelfde geldt voor mageremelkpoeder voor diervoeders, dat op een prijs van 253 euro blijft staan.
FrieslandCampina noteert hoger

Deze week maakte zuivelaar FrieslandCampina de garantieprijzen voor de maand december bekend. De garantieprijs voor gangbare melk steeg met 4,06 euro naar 46,31 euro. Biologische melk ging met ruim 2 euro omhoog naar 56,02 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer