Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Geen hulp meer voor Oekraïne? Dat zou catastrofaal zijn'

De week begint met sneeuw voor Kees Huizinga. In zijn vlog laat hij zien dat er al behoorlijk wat centimeters zijn gevallen. 'De jongens hebben we al een gelukkig nieuwjaar gewenst', grapt de Nederlandse boer in Oekraïne.

En terwijl het vriest, moet Huizinga de wortelen nog oogsten. Gewoon met de hand. 'Het is nul graden. Als we ze rooien en dan snel verkopen, hoop ik dat we de laatste hectare er nog uitkrijgen', zegt hij over de worteloogst.

Het nieuws dat de PVV de grootste partij is geworden in Nederland, bereikte ook Oekraïne. De boer bespreekt wat dit volgens hem mogelijk betekent voor Oekraïne. 'De PVV heeft weleens gezegd dat ze Poetin 'een goede vent' vindt. En dat ze steun aan Oekraïne wil minderen. Dat zou echt catastrofaal zijn', meent Huizinga, die zelf zo'n 200 kilometer onder Kiev woont.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer