'Ik kom speciaal uit Canada voor de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen'

Koeien, de toekomst en innovaties. Hierom draait het op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in het Zuid-Hollandse Gorinchem. Vandaag is de laatste dag van de beurs, die was te bezoeken van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 november.

Duizenden boeren komen af op de meer dan vierhonderd standhouders op de RMV, om inspiratie op te doen. 'Ik kom helemaal uit Canada voor deze beurs', zegt Frank Zevenbergen. 'Ik boer al dertig jaar in Ontario. In Canada zijn we nog niet zo ver met milieumaatregelen als hier in Nederland. Ik dacht: ik ga eens kijken of Nederland voor mij wat nieuws heeft. Ik zag net een dak voor een mestsilo. Dat is misschien wel wat voor mij. Wij hebben natuurlijk stevige sneeuwbelasting in de winter', vertelt de Nederlandse boer in Canada.

Ook jongere boeren zijn goed vertegenwoordigd op de beursvloer. Zo zijn er meerdere klassen van agrarische scholen onder de bezoekers. Eerstejaars Yuverta-studenten Veehouderij Maud Adriaans en Janne Biemans laten het vandaag maar gewoon op ze afkomen.


Meer over koeien leren

'Ik zit zelf meer in de varkens, maar ik vind het juist wel leuk om wat meer over koeien te weten', zegt Adriaans. 'En het eten is ook heel lekker, dat is niet onbelangrijk', valt Biermans haar bij. Op de vraag wat ze willen gaan doen met hun studie, zeggen de studenten direct: 'Op de boerderij werken, sowieso. Misschien het bedrijf thuis overnemen en anders op een andere boerderij werken.'

De sfeer zit er in ieder geval goed in, meent Lucas van 't Hof van Easyfairs Nederland. 'Vorig jaar hadden we 16.000 bezoekers, verspreid over de drie dagen. Ik hoop dat dat dit jaar weer gebeurt. Misschien worden het er wel meer. Het voelt goed.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer