Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Ploegen, ploegen en nog meer ploegen'

Het is deze week flink aanpoten voor de Nederlandse boer in Oekraïne Kees Huizinga. Er wordt dag en nacht doorgewerkt op het land om de werkzaamheden gedaan te krijgen. 'Dit zijn de laatste twee dagen mais combinen', zegt Huizinga vanuit de combine die in het pikkedonker over het land rijdt.

Na een paar dagen hard werken komt de ondernemer tot een aangename conclusie: al het harde werken blijkt zijn vruchten af te werpen. 'We zijn nog nooit zo vroeg klaar geweest met de oogst. Dat is supermooi', oordeelt hij.

De tijd die Huizinga hiermee bespaart, laat hij niet onbenut. 'We gaan ons nu voorbereiden op het nieuwe seizoen en goed nadenken hoe we verder met de oorlog omgaan. Want de verkoop van sommige producten is nu lastig', zegt hij.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer