Greenyard realiseert omzetgroei van bijna 10 procent

Greenyard heeft de eerste helft van het gebroken boekjaar 2023/2024 afgesloten met een omzet van 2,52 miljard euro. Dat is 9,5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het Belgische bedrijf dat handelt in groenten en fruit meldt dat de volumes 1,7 procent hoger lagen en de prijzen gemiddeld met 9,5 procent stegen.

Greenyard+realiseert+omzetgroei+van+bijna+10+procent
© Vidiphoto

Binnen het verssegment is de omzet met 8 procent gestegen naar 2 miljard euro. Die groei komt vooral op het conto van de geïntegreerde klantrelaties. Deze bepalen inmiddels 78 procent van de omzet in verse producten. Daardoor steeg het aangepaste bedrijfsresultaat naar 52 miljoen euro (+5,4 procent). Hogere kosten in Duitsland en de Verenigde Staten waren de afgelopen zes maanden een uitdaging en doen het resultaat iets teniet.

Voor de langer houdbare producten realiseert Greenyard in de eerste helft van het gebroken boekjaar een omzet van 456,3 miljoen euro. Dat is 16,8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aangepast bedrijfsresultaat is met 21,2 procent gestegen naar 37,4 miljoen euro. Inflatiecompenserende maatregelen, zoals hogere prijzen, zijn de voornaamste reden voor de omzetstijging.


'Sterke resultaten'

Financieel directeur Nicolas de Clercq van Greenyard omschrijft het eerste halfjaar als een sterke periode. 'Vooral als wordt gekeken naar de uitdagende marktomstandigheden waarin we vandaag de dag opereren. De volumes zijn in de afgelopen zes maanden verder gestegen en de inflatie-effecten worden binnen de groep afgezwakt. Zo proberen we een basis te vormen voor verdere groei in zowel winstgevendheid als kasstroom.'

Voor het volledige boekjaar 2023/2024 streeft het Belgische handelsbedrijf naar een aangepast bedrijfsresultaat tussen de 175 miljoen en 180 miljoen euro en een nettoverkoop van 4,9 miljard euro. Tegen maart 2026 is het doel om een omzet van 5,4 miljard euro te realiseren en het aangepaste bedrijfsresultaat op te krikken naar 200 miljoen tot 210 miljoen euro.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer