BBB wil regeren met VVD, NSC en SGP

Caroline van der Plas (BBB) wil het liefst een coalitie vormen met de VVD, Nieuw Sociaal Contract (NSC) en SGP. Dit stelt ze in gesprek met het Nederlands Dagblad.

BBB+wil+regeren+met+VVD%2C+NSC+en+SGP
© Dirk Hol

Van der Plas zou het mooi vinden als haar partij, de VVD en NSC allemaal 25 zetels krijgen. Op deze manier kan er met de SGP een meerderheid worden gevormd. Over de laatste peilingen, waarin BBB steeds verder in zetels terugloopt, maakt ze zich geen zorgen. 20 tot 25 zetels acht zij nog steeds realistisch. Volgens de laatste peiling van I&O Research staat de partij op tien tot veertien zetels.

Een combinatie met GroenLinks-PvdA vindt Van der Plas niet voor de hand liggend. Mocht deze partij de grootste worden, dan moeten de partijen volgens haar tot elkaar komen. Vooral op het gebied van klimaat en landbouw.

Volgens Van der Plas zou het meer dan logisch zijn dat haar partij in de komende coalitie terechtkomt. 'Ik ga er natuurlijk in. Het lijkt mij heel raar als we daar niet voor worden gevraagd.' De medeoprichter van BBB stelt dat er twee voorwaardes zijn voor deelname in de komende regering: de partij levert de minister van Landbouw en Visserij en boeren worden niet onvrijwillig uitgekocht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer