Caroline van der Plas bij verkiezingen opnieuw lijsttrekker BBB

Het bestuur van BoerBurgerBeweging (BBB) heeft Caroline van der Plas gevraagd om opnieuw lijsttrekker te worden bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

Caroline+van+der+Plas+bij+verkiezingen+opnieuw+lijsttrekker+BBB
© dirk hol

De 56-jarige Van der Plas, medeoprichter van BBB, was dat bij de vorige Kamerverkiezingen in 2021 ook. Destijds behaalde BBB één zetel. Nu behoort de partij tot de kanshebbers om de grootste van het land te worden. Dat werd de partij ook al bij de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen in maart.

'Top dat ik weer kandidaat-lijsttrekker mag zijn. Het Kamerwerk is het allermooiste werk dat ik ooit heb gedaan. Wat de toekomst verder brengt, besluit ik op een later tijdstip. Dat BBB en het geluid dat we brengen tot nu toe zoveel mensen heeft geraakt, is iets wat we met een kleine club mensen hebben weten te bereiken. Op al die mensen ben ik megatrots en ook dat de kerngroep nog steeds bij ons is', zegt Van der Plas.


'Super dat ik weer onderdeel kan en mag zijn van de verdere uitbouw van BBB en daarmee de veranderingen die hard nodig zijn in de Nederlandse politiek en samenleving. Natuurlijk hebben onze leden de laatste stem, maar ik ben nu al blij', besluit Van der Plas.

De bevestiging van het lijsttrekkerschap van Van der Plas vindt plaats in de algemene ledenvergadering van BBB in september. In die vergadering wordt ook de definitieve BBB-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer vastgesteld. Hiervoor zijn ruim vijfhonderd aanmeldingen binnengekomen. De aanmeldtermijn is nu gesloten. Tot september vinden de selectie en sollicitatiegesprekken met kandidaten plaats.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer