Gelderse zorgen over haalbaarheid deadline legaliseren PAS-melders

De Gelderse afdelingen van ChristenUnie, CDA en VVD maken zich ernstig zorgen over de haalbaarheid van de deadline voor het legaliseren van PAS-melders.

Gelderse+zorgen+over+haalbaarheid+deadline+legaliseren+PAS%2Dmelders
© Dirk Hol

In februari 2025 moeten alle PAS-melders gelegaliseerd zijn. In Gelderland komen 237 bedrijven hiervoor in aanmerking, maar vooralsnog is er maar één Gelderse PAS-melder die in aanmerking komt voor legalisatie.

Om meer duidelijkheid te verkrijgen over de manier waarop het provinciebestuur hier verandering in aanbrengt, hebben de drie politieke partijen schriftelijke vragen ingediend. Deze worden naar verwachting binnen enkele weken beantwoord door Gedeputeerde Staten.


Fractievoorzitter Freek Rebel van ChristenUnie in Provinciale Staten van Gelderland vindt de situatie waarin de PAS-melders zich bevinden 'schrijnend en te lang duren'. Hij wil dat de feiten zo spoedig mogelijk op tafel komen. Hij wil graag weten of de Gelderse stikstofbank en de stikstofruimte die het Rijk deze maand aan Gelderland biedt, worden gebruikt om PAS-melders te legaliseren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer