Uienmarkt is rustig, export loopt gestaag door

De uiennoteringen van LNCN in Emmeloord en de landbouwbeurs in Middenmeer zijn onveranderd deze week. Goes noteert voor gele uien enkele euro's lager.

Uienmarkt+is+rustig%2C+export+loopt+gestaag+door
© Haijo Dodde

De noteringscommissies omschrijven de uienmarkt op dit moment als rustig. Het betekent dat er beperkt vraag is voor het beschikbare aanbod. Landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) noteert de gele uien droog uit de schuur geleverd op 28 tot 32 euro per 100 kilo. Middenmeer geeft met name voor de 60 procent grove uien een iets hogere indicatieprijs af, met 31 tot 34 euro per 100 kilo.

Goes is de enige van de regionale landbouwbeurzen waar de noteringen voor gele uien deze week iets lager zijn. De 30 tot 60 procent grove uien staan nu op 28 tot 30 euro. Dat is gemiddeld per 100 kilo 3,50 euro minder dan vorige week. De 60 procent grove uien noteren 30 tot 35 euro per 100 kilo. Die notering is 2,75 euro lager.De rode uien zijn deze week bij LNCN niet genoteerd vanwege een tekort aan gemelde transacties. Goes noteerde op dinsdag 45 tot zelfs 60 euro voor de grofste rode uien. Dat is gelijk aan vorige week. De markt voor rode uien is het hele jaar al prijshoudend en dat heeft vooral te maken met het beperkte aanbod vanwege krimp van het teeltareaal dit jaar.

De export van uien loopt ondertussen gestaag door. Uit de exportcijfers van GroentenFruit Huis blijkt dat tot en met week 38 260.000 ton uien naar het buitenland is verkocht. Dat is ruim 60.000 ton minder dan vorig jaar in dezelfde periode. De exportvolumes naar de belangrijkste afnemers Senegal en Groot-Brittannië is groter dan in het seizoen 2022-2023. Naar Ivoorkust, exportland nummer 3, is tot dusver 40 procent minder uien verscheept.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer