Keuringsdiensten leggen afspraken over plantgezondheid vast

Na een gedegen proces van meerdere jaren hebben de vier plantaardige keuringsdiensten (BKD, Naktuinbouw, KCB en de NAK), de NVWA en het ministerie van LNV afgelopen week samen een meerjarenovereenkomst plantgezondheid getekend.

Keuringsdiensten+leggen+afspraken+over+plantgezondheid+vast
© NAK

Doel van de overeenkomst is dat de keuringsdiensten met elkaar werken aan het beschermen van de plantgezondheid. In het getekende document zijn afspraken vastgelegd over taakverdeling, kwaliteit en accreditatie, handhaving, tweedelijnstoezicht, aansprakelijkheid, fytosanitair uitvoeringsbeleid, crises en incidenten en escalatieafspraken bij verschil van inzicht.

Voor het ministerie van LNV en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is het van belang dat de plantaardige keuringsdiensten op het gebied van plantgezondheid de bij hen belegde taken goed kunnen uitvoeren. Voorheen had elke keuringsdienst de vastgelegde afspraken in een eigen meerjarenovereenkomst staan.

Omdat in de basis de afspraken tussen de keuringsdiensten, het ministerie en de NVWA gelijk zijn, zijn de vier afzonderlijke overeenkomsten samengevoegd en geactualiseerd. De afspraken die per keuringsdienst verschillen, gezien de specifieke sectoren, zijn in een bijlage toegevoegd. De overheid en keuringsdiensten willen met de meerjarenovereenkomst plantgezondheid een goede samenwerking borgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer