Suikergehalte 15 procent in eerste campagneweek

Bietenverwerker Cosun Beet Company begint de eerste campagneweek met gemiddeld 15 procent suiker en een tarrapercentage van 8,6 procent.

Suikergehalte+15+procent+in+eerste+campagneweek
© Koos van der Spek

De agrarische dienst van Cosun meldt dat het lagere suikergehalte in vergelijking met voorgaande jaren mogelijk het gevolg is van de late start van het groeiseizoen en de late zomerperiode in september. Daardoor ontwikkelen de suikerbieten zich meer op wortelgroei en minder op suikergehalte.

De eerste signalen over de wortelopbrengsten zijn wel positief. De goede oogstomstandigheden zorgen bovendien voor lage tarracijfers, schrijft de agrarische dienst in de eerste campagne-update. Vanuit de buurlanden komen volgens Cosun berichten binnen met vergelijkbare oogstresultaten. De verwachting is dat na een paar weken campagne een beter beeld is te geven over de suikeropbrengsten.

Over de start van de campagne meldt Cosun nog dat de verwerking in de eerste week niet helemaal volgens plan is verlopen. De aanvoer vanuit voornamelijk de kleigebieden heeft enkele dagen vertraging opgelopen. Vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor de gereedligdata waaraan de bietentelers zich moeten houden en ook niet voor de premies die zijn uitbetaald krijgen voor vroege levering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer