Suikerfabrieken starten hun campagne

Alle suikerfabrieken van Cosun Beet Company zijn vanaf woensdag weer actief met de verwerking van suikerbieten. De verwachte campagneduur is ongeveer 124 dagen. De suikerfabrieken in Dinteloord en Vierverlaten ontvangen vanaf deze ochtend de eerste vrachten.

Suikerfabrieken+starten+hun+campagne
© Marcel Berendsen

De fabriek van Cosun Beet Company in het Duitse Anklam is 6 september al gestart met de verwerking. De startdatum van de Nederlandse campagne ligt een week later dan vorig jaar. De latere start is het gevolg van de late start van het groeiseizoen en het verwachte effect daarvan op de opbrengsten. Daardoor gaat Cosun Beet Company nu uit van een campagne van ongeveer 124 dagen ofwel achttien weken. Vorig jaar duurde de totale bietencampagne nog 137 dagen.



Overigens zijn de verwachte opbrengsten beter dan de eerste prognoses voor dit seizoen, meldt de agrarische dienst van de suikerfabrikant. De laatste inschatting gaat uit van gemiddeld 84 ton suikerbieten per hectare, wat resulteert in een suikeropbrengst van 14 ton per hectare. Dat is iets meer dan het meerjarig gemiddelde.


Extra muisverlader

In het persbericht vanwege de start van de campagne meldt Cosun Beet Company nog dat er dit jaar gebruik gemaakt wordt van een extra muisverlader. Bij muisverlading worden de suikerbieten bij het opladen in vrachtwagens deels ontdaan van de tarragrond. Met deze uitbreiding worden inmiddels 22 procent van alle suikerbieten op deze manier opgeladen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    18° / 6°
    10 %
Meer weer