Dierenrechtenorganisatie: 'NVWA kan dierenwelzijn niet handhaven'

Dierenbeschermingsorganisatie House of Animals is een burgerinitiatief begonnen om ervoor te zorgen dat dierenwelzijn onder wordt gebracht bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dierenrechtenorganisatie%3A+%27NVWA+kan+dierenwelzijn+niet+handhaven%27
© Burt Sytsma

House of Animals vindt dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ongekwalificeerd is om de wetgeving te handhaven die dieren moet beschermen.
Met dit initiatief vraagt House of Animals de Tweede Kamer om een einde te maken aan 'het gebrekkige toezicht en de inadequate handhaving van de Wet natuurbescherming, de Wet dieren en het Besluit houders van dieren'. Zij vinden dat er nog veel ernstige misstanden plaatsvinden in bijvoorbeeld de veehouderij. De organisatie zegt verder dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en vooral de NVWA, daarbij dient als een slager die zijn eigen vlees keurt.

Een burgerinitiatief is een officieel verzoek aan de Tweede Kamer om een burgervoorstel te bespreken. Zo'n initiatief is geldig als het door 40.000 personen van 18 jaar en ouder is ondertekend. Met voldoende handtekeningen komt het op de agenda van de Tweede Kamer Als het onderwerp wordt besproken, dan is het de bedoeling dat de Tweede Kamer er een standpunt over in neemt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer