Consumptie van peren in Europese Unie licht gestegen

De gemiddelde consumptie van peren in de Europese Unie is over het afgelopen seizoen uitgekomen op 3,53 kilo per persoon per jaar. Dit meldt de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) op basis van cijfers die tijdens het Prognosfruit-congres bekend zijn gemaakt. Het betekent dat Europese consumenten iets meer peren hebben gegeten dan één seizoen eerder.

Consumptie+van+peren+in+Europese+Unie+licht+gestegen
© Dirk Hol

Het gaat concreet om een stijging van 0,34 kilo per persoon. De gepresenteerde cijfers wijzen namelijk uit dat de gemiddelde perenconsumptie in de Europese Unie in seizoen 2021/2022 op 3,19 kilo per persoon lag. Nog eens één seizoen eerder consumeerden Europeanen jaarlijks gemiddeld 3,91 kilo peren per persoon.

Een conclusie die volgens de NFO uit de cijfers kan worden getrokken, is dat de perenconsumptie meebeweegt met de productiecijfers in de Europese Unie. Het afgelopen seizoen werd 2,21 miljoen ton peren geproduceerd. Dat is iets meer dan één seizoen eerder (1,72 miljoen ton), maar iets minder dan in seizoen 2020/2021 (2 miljoen ton).


Verder laten de cijfers zien dat elk seizoen tussen de 340 en 370 miljoen kilo peren wordt geëxporteerd naar landen buiten de Europese Unie. 'De hoeveelheid industrieperen beweegt eveneens mee met de productie en bevond zich het afgelopen seizoen op een gemiddeld niveau', constateert de brancheorganisatie. 'Dit geldt overigens ook voor de productie en consumptie.'



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer