Tientallen schapenrassen toegevoegd aan taxatielijst wolvenschade

BIJ12 heeft zo'n zeventig bijzondere schapenrassen toegevoegd aan de taxatierichtlijn wolvenschade aan landbouwhuisdieren, zoals het Zeeuws/Fries Melkschaap en Duitse Zwartkop. Ook zijn de schapenprijzen verhoogd op basis van geactualiseerde waardebepalingen. De nieuwe schapenprijzen gelden vanaf deze maand.

Tientallen+schapenrassen+toegevoegd+aan+taxatielijst+wolvenschade
© Marcel Berendsen

BIJ12 verleent namens de provincies een tegemoetkoming bij wolvenschade aan schapen. De schapenprijzen zijn onderdeel van de taxatierichtlijn wolvenschade aan landbouwhuisdieren. De richtlijn beschrijft de werkwijze bij taxaties en zorgt ervoor dat de tegemoetkomingen eenduidig en zorgvuldig worden vastgesteld en uitgekeerd. Taxateurs, die in opdracht van BIJ12 (vermoedelijke) wolvenschade aan vee onderzoeken, taxeren de getroffen schapen.

In de richtlijn staat welke factoren een rol spelen bij de waardebepaling van gedode schapen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ras, geslacht, leeftijd en of dracht. De prijzen worden periodiek geactualiseerd om marktconforme bedragen te vergoeden.

Voor de waardebepaling van andere gehouden diersoorten zoals paarden en runderen wordt gebruik gemaakt van de beschikbare (markt)informatie en eventueel deskundige(n). Op een later moment volgt daarover meer informatie via een soortgelijke tabel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer