'Al ruim tweehonderd boeren meldden zich voor uitkoopregeling'

Ruim tweehonderd boeren hebben zich gemeld bij het Rijk voor opkoop van hun bedrijf sinds begin deze maand twee uitkoopregelingen zijn opengesteld.

%27Al+ruim+tweehonderd+boeren+meldden+zich+voor+uitkoopregeling%27
© Rianne den Balvert

Dat stelt dagblad NRC op basis van bronnen binnen het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Op 3 juli gingen twee regelingen open, de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus). De laatstgenoemde is specifiek voor piekbelasters, de eerste voor overige boeren.

Die laatste regeling is het populairst. Het merendeel van de ingediende aanvragen is afkomstig van piekbelasters. De Lbv-plus kent onder meer een vergoeding van 120 procent voor het verlies aan productiecapaciteit.


Met tweehonderd bedrijven die stoppen, zou al een forse stikstofwinst worden behaald. Eerder liet stikstofminister Christianne van der Wal weten dat zeker niet alle ruim drieduizend piekbelasters stoppen, maar dat ze al tevreden zou zijn als een vijfde deel van hen zich zou melden.

Ook is al ruim 30.000 keer een berekening gemaakt op de speciale website waar boeren kunnen berekenen of ze piekbelaster zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer