Melkprijs Arla Foods blijft na juli stabiel

De voorschotprijs van Arla Foods voor Nederland voor conventionele melk is met 40,12 euro per 100 kilo voor juli iets hoger dan de 40,07 euro voor juni. Biologische melk was met 48,22 euro per 100 kilo fors lager dan de 54,59 euro voor juni. Wel is de prijssystematiek iets aangepast en blijven de prijzen voor augustus en september waarschijnlijk gelijk aan die van juli.

Melkprijs+Arla+Foods+blijft+na+juli+stabiel
© Arla Foods

Deze voorschotprijzen gelden voor melkleveringen met 4,20 procent vet en 3,40 procent eiwit en zijn inclusief de toeslagen voor kwaliteit, logistiek, de Klimaatcheck van Arla Foods en ggo-vrije melkproductie. De Duurzaamheidsvergoeding is nu opgenomen in de voorschotprijs en Arla-prijs zonder netto-impact op de aangekondigde prijs. Verder heeft de driemaandelijkse wisselkoersaanpassing een negatief effect op de voorschotprijs van 0,10 euro per 100 kilo melk.

Voor het derde kwartaal van 2023 wordt de verwachte gemiddelde toeslag van 1,44 euro per 100 kilo afgetrokken van de waarde van de rauwe melk en de kwaliteitstoeslag en wordt dit aan de melkprijs toegevoegd als Duurzaamheidsvergoeding.


Vooruitzichten stabiel

Arla ziet dat de wereldwijde melkaanvoer blijft toenemen. De winkelverkoop trekt langzaam aan, omdat de koopkracht van consumenten toeneemt als gevolg van de afzwakkende inflatie en loonstijgingen die zijn ingevoerd. Daarbij blijven de grondstoffenmarkten stabiliseren. De vooruitzichten zijn dan ook stabiel. Maar er blijft onzekerheid over het koopgedrag in de toekomst.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer