MVO Nederland roept Adema op leiderschap te tonen in landbouwbeleid

Een landbouwbeleid dat goed is voor natuur, boer, burger en economie vereist vooral leiderschap. Een handtekening van LTO Nederland is niet per se nodig voor een oplossing. Dat stelt interim-directeur-bestuurder Wouter Scheepens van duurzaamheidsorganisatie MVO Nederland.

MVO+Nederland+roept+Adema+op+leiderschap+te+tonen+in+landbouwbeleid
© Tienke Wouda

Scheepens reageert hiermee op het stoppen van LTO Nederland met het overleg over het Landbouwakkoord. 'Het is de taak van de overheid om voor de gezondheid van zowel burgers, boeren, natuur als de economie te zorgen. Dat is nu geprobeerd door maar door te blijven polderen om iedereen mee te krijgen. Op een gegeven moment moet je ook de knoop kunnen doorhakken: dan maar zonder die ene handtekening. Stikstof en natuurbescherming staan niet voor niets al een paar decennia op de agenda', vindt hij.

De interim-directeur-bestuurder van MVO Nederland roept landbouwminister Piet Adema op lef te tonen en duidelijke normen op te stellen voor boeren die willen omschakelen naar een natuurlijke landbouw. 'Want dat is de oplossing, in tegenstelling tot allerlei technologische snufjes die enkel zorgen voor nog meer schaalvergroting en efficiëntie, maar voor steeds minder boeren. Natuurlijke landbouw vereist daarentegen juist meer boeren die ook nog eens meewerken met de natuur.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    21° / 10°
    10 %
  • Zondag
    24° / 10°
    20 %
  • Maandag
    23° / 13°
    30 %
Meer weer