Aardappelnoteringen weer fors in de plus

Voor fritesaardappelen van oogst 2023 op levering in april 2024 wordt op de aardappeltermijnmarkt inmiddels bijna 30 euro per 100 kilo betaald en op de actuele markt stijgen de prijzen voor vrije aardappelen van de vorige oogst naar 60 euro per 100 kilo.

Aardappelnoteringen+weer+fors+in+de+plus
© Marcel Berendsen

De termijnnoteringen bij EEX in Leipzig op het aprilcontract sloten afgelopen week op 29,80 euro. Dat is alweer bijna 1 euro per 100 kilo meer dan de week ervoor.

De oplopende termijnprijzen hebben alles te maken met de late start van het groeiseizoen door het koude en natte voorjaar. De laatste aardappelen zijn nog maar net gepoot en verder hebben veel percelen te maken met een moeizame beginontwikkeling vanwege de aanhoudende droogte en incidenteel structuurproblemen.


• Bekijk ook de marktprijzen van consumptieaardappelen en pootgoed

Op de actuele markt worden de laatste vrije aardappelpartijen van oogst 2022 ook duur verkocht. PotatoNL noteerde eerder vandaag tot maximaal 60 euro per 100 kilo voor fritesaardappelen in zowel categorie I als categorie II, dat is voor respectievelijk grootschalige verwerking en overige bestemmingen.

De gemiddelde prijsstijging deze week bij PotatoNL is 3 euro tot 5,50 euro per 100 kilo. Belgapom in België verhoogde vorige week al de notering voor Fontane en Markies met 5 euro tot 55 euro per 100 kilo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer