Kruiwagenmars voor bodemgezondheid van start

In het Noord-Brabantse Zundert startte woensdag De Kruiwagenmars. De organisatie Symphony of Soils wil daarmee het belang van een levende bodem onder de aandacht brengen. De mars eindigt na acht dagen bij Europarlementariër Frans Timmermans in Brussel.

'Wij gaan voor een levende bodem. Mest is een kans en geen probleem, terwijl de boeren op dit moment neer worden gezet als probleem', licht initiatiefnemer Theo Mulder toe. 'De levende bodem is de fundering en we kunnen veel oplossen. Dat willen we duidelijk maken.'

De agrarische sector kan volgens Mulder onderdeel van de oplossing zijn. 'De boer is de dirigent van het orkest. We kunnen veel bereiken. Het uitkopen van boeren verandert niks aan de emissies. Goedkoop voedsel heeft een heel hoge prijs. Wereldwijd putten we bodems uit.'

Meewandelen voor de bodemgezondheid kan via kruiwagenmars.be.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer