Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Veel boerensteun voor Oekraïens leger'

De Nederlandse boer Kees Huizinga is lid van the Ukrainian Agri Council, een boerenorganisatie die zich ook inzet voor steun aan het Oekraïense leger. Met ingezameld geld hebben de boeren tal van vrachtwagens en pick-ups aangeschaft voor de militairen.

Een grote groep agrarisch ondernemers zwaait de militairen en chauffeurs uit die de voertuigen naar het front rijden. Ook kinderen hebben met een jaarmarkt geld ingezameld voor het Oekraïense leger. Zij geven cadeautjes aan militairen als dank voor het feit dat ze weer naar school kunnen gaan.

Op de boerderij van Huizinga zorgt een drone ervoor dat drie dorpen even zonder elektriciteit zitten. Tijdens het werk 's avonds is de drone tegen een kabel gevlogen, wat voor het nodige vuurwerk zorgde. Gelukkig kon de kabelbreuk binnen anderhalf uur worden gerepareerd, maar de drone is voorlopig niet meer inzetbaar.

Huizinga ontving beelden van collega-boer Tom Jager uit Chemnitskiy. Zijn bedrijf is flink beschadigd door een Russische raketaanval in de buurt. Daarnaast stuurt de achterbuurman beelden vanuit de loopgraaf aan het front, waar zwaar wordt gevochten.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer