Glastuinders kunnen reageren op aanscherping energiebesparingsplicht

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) biedt glastuinders de mogelijkheid om via internetconsultatie te reageren op de plannen voor aanscherping van de energiebesparingsplicht.

Glastuinders+kunnen+reageren+op+aanscherping+energiebesparingsplicht
© Ivarem

De periode voor de internetconsultatie loopt tot en met 24 mei. De energiebesparingsplicht verplicht glastuinbouwbedrijven met een jaarlijks energieverbruik per locatie vanaf 50.000 kilowattuur of 25.000 kuub aardgas om energiebesparende maatregelen te nemen. Voorwaarde is dat deze maatregelen een terugverdientijd hebben van hooguit vijf jaar.

De energiebesparingsplicht is een bestaande regeling. De aanscherping vanaf 1 juli 2023 is dat nu ook de glastuinbouw onder deze verplichting valt. Het ministerie van EZK heeft een lijst gepubliceerd met een aantal erkende maatregelen voor glastuinders en ook een methodiek om de terugverdientijd te berekenen.


Webinar Glastuinbouw Nederland

Voor een toelichting op de energiebesparingsplicht en de mogelijkheid om te consulteren heeft Glastuinbouw Nederland al enkele bijeenkomsten georganiseerd. Op donderdag 11 mei is er voor glastuinders nog de gelegenheid om hiervoor een webinar te volgen.

In een reactie stelt Glastuinbouw Nederland achter de gedachte van de regeling te staan, maar dat het wel essentieel is dat de uitvoering werkbaar is en aansluit op praktijksituaties.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer