BBB Utrecht praat na afhaken GroenLinks met zes partijen

De fracties van BoerBurgerBeweging (BBB), VVD, CDA, ChristenUnie, SGP, JA21 en Volt gaan proberen om een coalitie te vormen in provincie Utrecht. De zeven partijen hebben een kleine meerderheid in Provinciale Staten van Utrecht.

BBB+Utrecht+praat+na+afhaken+GroenLinks+met+zes+partijen
© Dirk Hol

Donderdag werd bekend dat de coalitieonderhandelingen tussen BBB en GroenLinks waren vastgelopen. Beide partijen pakten bij de Provinciale Statenverkiezingen zeven zetels en werden daarmee de grootste partijen. Op voor GroenLinks cruciale onderwerpen als natuur, klimaat en energie kwamen beide partijen er niet uit en bleken de verschillen te groot.


Informateur Anne Lize van der Stoel adviseert nu om het over een andere boeg te gooien. Om in provincie Utrecht een meerderheid te behalen, zijn 25 zetels nodig. Het nu genoemde zevental komt tot 26 zetels. VVD is met zes zetels de grootste na BBB en GroenLinks. CDA heeft vier zetels, ChristenUnie drie zetels, terwijl JA21, SGP en Volt elk twee zetels hebben.

De nieuwe aanbevelingen van Van der Stoel worden maandagavond besproken tijdens een debat van Provinciale Staten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 16°
  0 %
 • Zondag
  30° / 16°
  0 %
 • Maandag
  29° / 15°
  5 %
Meer weer