258 miljoen mensen leven in acute voedselnood

Zo'n 258 miljoen mensen in 58 landen leven in acute voedselnood. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Report on Food Crises, samengesteld door onder meer het Wereldvoedselprogramma en de Europese Unie. Dat is een forse toename tegenover de 193 miljoen mensen die in het vorige rapport werden genoemd.

258+miljoen+mensen+leven+in+acute+voedselnood
© Nieuwe Oogst

Met name oorlog wordt aangehaald als oorzaak van voedselproblemen in de wereld, maar ook klimaatverandering en toenemende ongelijkheid zijn bronnen van onzekerheid. In Jemen en Syrië worstelt ruim de helft van de bevolking met voedselnood. In Afghanistan en Pakistan kampt meer dan 40 procent van de bevolking daarmee.

Door de Russische invasie heeft inmiddels een kwart van de Oekraïners te weinig te eten. Ook zijn Oekraïne en Rusland belangrijke landen voor voedselproductie wereldwijd. De oorlog in Oekraïne verergert de wereldwijde voedselnood.


Kwetsbaar voor tegenslagen

Naast de kwart miljard mensen die in acute voedselnood leven, zijn er 253 miljoen mensen die net genoeg te eten hebben. In het eerste rapport uit 2016 waren dat er nog 87 miljoen. Deze groep is zeer kwetsbaar voor de gevolgen van bijvoorbeeld economische tegenslag of natuurrampen.

Van de 258 miljoen mensen in acute voedselnood verkeren 376.000 mensen in hongersnood. Met name in Somalië, Zuid-Soedan, Jemen en Afghanistan worden mensen met de dood bedreigd doordat zij bijna geen toegang hebben tot eten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer