GS1 Nederland en JoinData werken samen aan traceerbare ketens

De bedrijven GS1 Nederland en JoinData gaan samen één bron voor organisatie- en locatiedata van agrarische bedrijven zoals stallen en percelen opzetten. Ze hebben daarvoor een intentieverklaring ondertekend.

GS1+Nederland+en+JoinData+werken+samen+aan+traceerbare+ketens
© Twan Wiermans

Het doel van GS1 Nederland en JoinData is het realiseren van één bron (register) met gestandaardiseerde locatiedata van agrarische bedrijven en onderliggende locaties zoals stallen, silo's, bewaarcellen, kassen en percelen. Aan de locaties kan informatie worden toegevoegd, waaronder keurmerken en certificaten. Deze kunnen vervolgens worden gedeeld met leveranciers en afnemers in de vorm van een Digitaal Organisatie Paspoort.

De voordelen van het initiatief zijn volgens GS1 Nederland en JoinData groot. Zo biedt het bedrijven de kans om efficiënter te werken en zorgt het voor een centrale borging van locatiedata. Ook kan de reis van producten door de keten worden vastgelegd. Het recht om te bepalen met wie hij de data wil delen, ligt altijd bij de boer. De ondernemer beheert dit via zijn Mijn JoinData-dashboard.

De officiële aankondiging van de samenwerking is tegelijkertijd het startpunt voor een test. Daarmee willen de partijen voor eind 2023 aantonen dat de samenwerking succesvol is. Drie bedrijven uit de vleessector doen daaraan mee, te weten Vion Food Group, Westfort Vleesproducten en de Van Loon Group.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer