Slachterijen geven meer zekerheid buitenlandse flexkrachten

Begrijpelijke contracten, gelijke en eerlijke beloningen en fraudepreventie door een juiste registratie. Het zijn enkele onderdelen van de Fair Employment Code voor flexkrachten, waarmee de leden van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) hebben ingestemd.

Slachterijen+geven+meer+zekerheid+buitenlandse+flexkrachten
© Marcel Bekken

Deze code zorgt volgens deze organisatie voor meer zekerheid voor flexkrachten door het verhogen van de kwaliteitsstandaard bij in- en uitleen, met begrijpelijke contracten, eerlijke concurrentie en een gelijk speelveld in de sector. De vleesverwerkers maakten al gebruik van uitzendbureaus die zijn aangesloten bij Stichting Normering Arbeid en Stichting Normering Flexwonen.

De code is bindend en omvat voorschriften voor zowel de ondernemingen die flexkrachten inhuren als de ondernemingen die flexkrachten ter beschikking stellen. Daarbij heeft de code aandacht voor de veiligheid en gezondheid van flexwerkers, hulp bij het vinden van een gecertificeerde huisvesting. Ook is er een klachtenprocedure en vertrouwenspersoon voor flexwerkers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer