BBB en GroenLinks praten verder over lastige coalitievorming Utrecht

Verkenner Danny de Vries mikt in Utrecht op een college dat in ieder geval bestaat uit BBB, GroenLinks, VVD en PvdA. Om een meerderheid van minstens 25 zetels te behalen, adviseert De Vries BBB en GroenLinks verder te praten met D66, CDA en ChristenUnie.

BBB+en+GroenLinks+praten+verder+over+lastige+coalitievorming+Utrecht
© Dirk Hol

'Op basis van de gesprekken, de verkiezingsuitslag, maar ook het feit dat BBB zich vasthoudt aan de VVD, en GroenLinks hetzelfde doet met de PvdA, kom ik tot deze conclusie en aanpak', reageert De Vries. 'Net als de verkiezingsuitslag in de provincie Utrecht aangeeft, is het van groot belang een coalitie te hebben die in evenwicht is en herkenbaar is bij de kiezers.'

'Doordat GroenLinks en BBB elk een andere partij vasthouden, zijn er op geen varianten die niet ‘op slot’ zitten', geeft de burgemeester van Oudewater aan.

De verkenner voerde 24 gesprekken met alle politieke partijen in Provinciale Staten. De belangrijke thema's die zijn besproken, zijn natuur (zowel natuurherstel als realisatie van nieuwe natuur), de toekomst van de agrarische sector, de leefbaarheid van het platteland, de bereikbaarheid van de provincie en windenergie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer