Duitse huishoudens kopen 6 procent meer groenten dan voor corona

Duitse huishoudens kochten vorig jaar vergeleken met 2021 zo'n 7 procent minder verse groenten voor thuisgebruik. Toch is dat nog altijd 6 procent meer dan voor corona in 2019. Dat meldt GroentenFruit Huis op basis van data van het Duitse marktonderzoeksinstituut GfK.

Duitse+huishoudens+kopen+6+procent+meer+groenten+dan+voor+corona
© Job Hiddink

Het aandeel biologische groenten bedroeg in 2022 10 procent, blijkt uit de GfK-cijfers. 7 procent van het aangeschafte fruit afgelopen jaar was biologisch. De fruitconsumptie in Duitsland zakte in 2022 met 5 procent tegenover 2021. Duitsers aten afgelopen jaar 1 procent minder fruit dan in 2019.



Voor een kilo verse groenten betaalde de Duitse consument in 2022 3 procent meer dan in 2021. Voor vers fruit gold een stijging van slechts 1 procent. Voor wat betreft tomaten is in Duitsland een verschuiving naar meer snacktomaten te zien. De consumentenaankoop van dit type tomaat nam in 2022 met 8 procent toe.


Meer gesneden groenten verkocht

Verder blijkt uit de cijfers dat de verkoop van gesneden groenten stijgt in Duitsland. Uitgedrukt in kilo's gaat het slechts om een aandeel van 2 procent. Kijkend naar het uitgegeven bedrag aan verse groenten is gesneden groente goed voor een aandeel van 5 procent.


In het fruitsegment zit vooral de verkoop van blauwe bes jaarlijks in de lift. Het aantal kopers van blauwe bessen in Duitsland steeg niet verder in 2022, maar het gewicht per koper groeide wel met 10 procent.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer