Keurmeester: 'Winnaars paasveetentoonstelling tonen zich ware kampioenen'

Paasveetentoonstelling Rhenen vond zaterdag voor de 89ste keer plaats in de gelijknamige Utrechtse stad. Keurmeester Wout Wagenmans bepaalde mede wie er met de winst van doorging. 'Dat heeft ook te maken met de show. De perfecte winnaars moeten laten zien dat zij zich echt een kampioen voelen.'

'We kijken naar leeftijd, formaat en de kwaliteit van het vlees', licht Wagenmans als keurmeester uit het Overijsselse Heeten de keuzes toe. 'Er zit veel verschil tussen de categorieën. Bij de afgemeste dieren kijken we ook naar de kwaliteit van het vlees, het afmesten, rendement en wat de slager wil.'

Wagenmans keurt al zo'n dertig jaar. 'Keurmeester word je niet, dat ben je. Dit kun je niet leren. Je moet het voelen en aanleg hebben. Je rolt erin en het heeft natuurlijk ook met je eigen visie te maken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer