Opnieuw hoge verwerkingscijfers fritesaardappelen

De Nederlandse verwerkingsindustrie gebruikte ook in februari veel fritesaardappelen. Met ruim 334.000 ton iets meer dan vorig jaar in dezelfde maand, laten cijfers van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi) zien.

Opnieuw+hoge+verwerkingscijfers+fritesaardappelen
© Koos van der Spek

De fritesindustrie verwerkte in februari 334.300 ton aardappelen tot dik 185.000 ton eindproduct. Daarmee is het verwerkte volume zo'n 5.000 ton groter dan in januari en 12.000 ton meer dan in februari 2022. Van de verwerkte fritesaardappelen in februari is 31,3 procent afkomstig van invoer, ongeveer 5 procent minder dan vorig jaar.


Ruim 21 procent was januari dit jaar afkomstig van invoer, blijkt uit de Vavi-gegevens. Nederlandse aardappelverwerkers gebruikten afgelopen jaar net geen 4 miljoen ton aardappelen. De fritesindustrie neemt met de bovengemiddelde cijfers van januari en februari alvast een flinke voorsprong.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer