Tweede uitbraak vogelgriep op bedrijf in Argentinië

Argentinië heeft de export van pluimveevlees stilgelegd. Vorige week is een commercieel pluimveebedrijf in het Zuid-Amerikaanse land voor het eerst getroffen door vogelgriep. Maandag kwam daar een tweede bedrijf bij.

Tweede+uitbraak+vogelgriep+op+bedrijf+in+Argentini%C3%AB
© Twan Wiermans

Het eerste bedrijf dat is getroffen, betreft een vleeskuikenbedrijf met 190.000 vleeskuikens. De uitval was met 9.000 dieren al hoog, toen de besmetting werd bevestigd. Op het tweede bedrijf dat door de ziekte is getroffen, was er ook een hoge uitval van ruim 6.000 van de 17.000 dieren, toen de besmetting werd vastgesteld. De twee bedrijven liggen honderden kilometers uit elkaar.

Vogelgriep verspreidt zich in Zuid-Amerika. Ook in Uruguay is een klein commercieel bedrijf erdoor getroffen. Op 3 maart werd een besmetting gemeld op een bedrijf met 195 dieren waar de helft al van was overleden.

Brazilië, de grootste exporteur van pluimveevlees ter wereld, is nog vrij van vogelgriep. Wel is de besmettelijke ziekte nu in vrijwel alle buurlanden van Brazilië aangetroffen bij zowel wilde vogels als op backyardbedrijven en commerciële bedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer