Afrikaanse varkenspest treft hobbybedrijf in Brandenburg

Bij een hobbybedrijf met elf varkens in Spree-Neiße/Stadt Cottbus in de Duitse deelstaat Brandenburg is Afrikaanse varkenspest vastgesteld. Het bedrijf ligt in het bestaande kerngebied.

Afrikaanse+varkenspest+treft+hobbybedrijf+in+Brandenburg
© Freelancer

De vorige uitbraak op een varkensbedrijf is alweer even geleden. Op 2 juli 2022 werd een vleesvarkensbedrijf in Uckermark getroffen door de besmettelijke varkensziekte.

Vorige week werd al gemeld dat er in het bestaande kerngebied een uitbreiding was van uitbraken bij wilde zwijnen rondom de stad Cottbus in het noorden van het kerngebied. Het kerngebied Spree-Neiße/Stadt Cottbus ligt in het zuiden van de deelstaat Brandenburg tegen de grens met deelstaat Saksen en vlak bij de Poolse grens.


176 besmette zwijnen

Kerngebied Spree-Neiße/Stadt Cottbus is in de Duitse Brandenburg het kerngebied waar nog de meeste besmette wilde zwijnen worden gevonden. Het aantal uitbraken van Afrikaanse varkenspest is hier weer toegenomen. Verder zijn er vooral uitbraken in de Duitse deelstaat Saksen. In beide deelstaten zijn dit jaar 176 besmette zwijnen ontdekt.


Het hobbybedrijf met elf varkens is direct geruimd. Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Antje Töpfer roept alle varkenshouders en vooral hobbyhouders op zich aan de bioveiligheidsvoorschriften te houden om verdere uitbraken van Afrikaanse varkenspest te voorkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer