Lichtgewicht kunststof mesttank met spreidas

Loonbedrijf Reimink uit het Overijsselse Den Ham rijdt dit seizoen met een samengestelde Zunhammer-mesttank. Het gaat om een 24 kuubs lichtgewicht kunststof mesttank met Duport-injecteur. Het is de enige mesttank in deze samenstelling in Nederland.

'Het bijzondere eraan is die kunststof lichtgewicht tank, want daardoor kunnen wij met een lage bandenspanning en dus met een lage druk per vierkante centimeter over het land komen', weet Jan Nico Reimink van het gelijknamige loonbedrijf. Door dit lage gewicht blijft de combinatie onder de 10-ton per as. 'We kunnen de tank tot 21 kuub vullen, waardoor we op die 10-ton per as blijven. Dan is de RDW ook blij.'

Daarnaast is de middelste as van de mesttank een spreidas en de voorste een liftas met kleinere inch. 'Als de tank leger raakt, gaat die band omhoog en houden we een tandemasser over', meldt Reimink. 'Die voorste wielen zijn ook wat kleiner, zodat ze ook van de grond blijven als de andere wielen onder lage spanning staan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer