Kabinet start consultatie nieuwe stikstofwet

Het kabinet heeft de consultatie opengesteld voor het wetsvoorstel waarmee het stikstofreductiedoel wordt versneld van 2035 naar 2030. Tevens regelt deze wet de vergunningplicht voor intern salderen en andere stikstof gerelateerde maatregelen.

Kabinet+start+consultatie+nieuwe+stikstofwet
© Dirk Hol

Met het vervroegen van de stikstofdoelen naar 2030 geeft het kabinet invulling aan het coalitieakkoord waarin afspraken zijn gemaakt over het natuurherstel en creëren van ruimte voor de vergunningverlening. Voor dat laatste is een forse stikstofvermindering nodig.


In het wetsvoorstel zijn ook de twee ijkmomenten in 2025 en 2028 opgenomen waarbij de voortgang van de stikstofaanpak tegen het licht wordt gehouden. In 2030 moet minimaal 74 procent van de stikstofgevoelige natuur in beschermde natuurgebieden een gezond stikstofniveau hebben en onder de kritische depositiewaarde (KDW) zijn gebracht.

Via de internetconsultatie kan iedereen reacties, ideeën of voorstellen over het wetsvoorstel delen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Reageren kan hier van 14 februari tot en met 23 maart 2023.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer