Harvest House ontvangt keurmerk Climate Neutral Certified

Harvest House heeft het duurzaamheidskeurmerk Climate Neutral Certified ontvangen. Dat betekent dat de producentenorganisatie voor vruchtgroentetelers vanaf deze week tomaten, paprika's en komkommers met een klimaatneutraal keurmerk kan leveren.

Harvest+House+ontvangt+keurmerk+Climate+Neutral+Certified
© Twan Wiermans

Het 'Climate Neutral Certified'-keurmerk is voor alle producten van bij Harvest House aangesloten vruchtgroentetelers mogelijk. De certificering wordt jaarlijks gedaan door een onafhankelijke partij via een audit waarin de inspanningen van Harvest House worden getoetst. Om de certificering te behouden, moet de coöperatie inzicht houden in de CO2-uitstoot van haar producten, jaarlijks werken aan het verlagen van de emissie en de overige uitstoot compenseren.

Op dit moment brengt Harvest House de milieubelasting in kaart via de zogenoemde Hortifootprint. 'Daarmee is het mogelijk om te meten wat de impact van de teelt en verwerking is op zestien verschillende duurzaamheidskenmerken, waaronder de CO2-uitstoot', aldus ketenmanager Marco Hanemaaijer van Harvest House.

Het duurzaamheidskeurmerk vraagt een jaarlijkse vermindering van de CO2-uitstoot van 2,5 procent. 'Wij willen daarin een stapje verder gaan', aldus Hanemaaijer. 'Onze ambitie is om ten opzichte van 2020 in 2030 de helft minder CO2-equivalenten per kilo product uit te stoten. In 2040 willen we klimaatneutraal telen.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer