Droogteagenda Brabant vastgesteld

Om droogteschade te verminderen en de waterbalans weer in evenwicht te krijgen, moet iedereen in actie komen: drinkwaterbedrijven, industrie, natuurorganisaties, agrarische sector, burgers en overheden. Dus niet alleen waterschap en provincie, maar ook gemeenten en het Rijk.

Droogteagenda+Brabant+vastgesteld
© Pixabay

Dat is de kern van de Droogteagenda Brabant die 8 februari is vastgesteld in het Breed Bestuurlijk Grondwateroverleg. Daarin zitten provincie, waterschappen, natuurorganisaties, Brabant Water, ZLTO en industriële grondwateronttrekkers.

In de Droogteagenda is ook gezocht naar minder voor de hand liggende oplossingen. Er zijn vijf pijlers vastgesteld om de grondwaterbalans te herstellen: meer grondwater aanvullen, minder grondwater onttrekken, ruimtelijke afspraken, innovaties stimuleren en 'governance'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer