Melkprijs FrieslandCampina zakt 4 euro

De gangbare melkprijs van FrieslandCampina daalt in februari 4 euro en komt daarmee op 56 euro per 100 kilo melk. De biologische garantieprijs daalt 1,50 euro naar 63,25 euro.

Melkprijs+FrieslandCampina+zakt+4+euro
© Dirk Hol

De sterke daling van de gangbare garantieprijs is volgens FrieslandCampina het gevolg van de grotere melkaanvoer in Noordwest-Europa in de afgelopen maanden. Ook de afzwakkende marktvraag noemt de coöperatie een belangrijke reden.De FrieslandCampina-garantieprijs is gebaseerd op een jaarlevering van 925.000 kilo melk bij 3,58 procent eiwit, 4,45 procent vet en 4,54 procent lactose, exclusief btw. Per 100 kilo boerderijmelk brengt eiwit deze maand 855,40 euro op en vet zit op 570,26 euro. De gemiddelde garantieprijs voor 2023, inclusief februari, bedraagt 58 euro per 100 kilo melk.


Biologisch

De garantieprijs voor biologische melk levert ook in. FrieslandCampina verlaagt deze, omdat ze verwacht dat de referentiebedrijven hun biologische boerderijmelkprijzen iets zullen verlagen. De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2023 tot en met februari bedraagt 64 euro per 100 kilo melk.

De garantieprijs is de prijs die de onderneming gegarandeerd aan leden-melkveehouders betaalt voor de geleverde boerderijmelk. De garantieprijs komt overeen met de gemiddelde prijzen voor boerderijmelk van een aantal zuivelbedrijven in Noordwest-Europa, inclusief nabetaling, reservering op naam, seizoenstoeslagen, hoeveelheidstoeslagen, maximale kwaliteitstoeslagen en coöperatieve toeslagen en inhoudingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer