Plus voor gangbare en biologische melkprijs FrieslandCampina

De garantieprijs van FrieslandCampina voor gangbare melk stijgt in december 26 cent ten opzichte van november naar 62,51 euro per 100 kilo. Gemiddeld over heel 2022 is de standaardmelkprijs 55,19 euro. De biologische melkprijs voor december stijgt 43 cent en komt daarmee op 65,18 euro per 100 kilo melk, 59,47 euro gemiddeld over 2022.

Plus+voor+gangbare+en+biologische+melkprijs+FrieslandCampina
© Arie Meijer

De prijs voor gangbare melk is inclusief een positieve prijscorrectie vanwege hogere referentieprijzen in de voorgaande maanden. Omdat het de laatste maand van het jaar is, wordt niet afgerond. Normaal gesproken zijn de stijgingen afgerond naar kwartjes.



De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes van 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis.


Kleine correctie biologische prijs

De biologische garantieprijs voor december is inclusief een kleine positieve prijscorrectie vanwege hogere referentieprijzen in de voorgaande maanden. De FrieslandCampina-biologische garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met dezelfde gehalten als bij gangbare melk, maar bij een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk op jaarbasis.


Webinar Zo heb je zelf invloed op gebiedsaanpak

Nieuwe Oogst organiseert samen met Rabobank het webinar Zo heb je zelf invloed op gebiedsaanpak. Als melkveehouder heb je een rol in gebiedsproces(sen) in jouw omgeving. Maar hoe vul je die rol in? En hoe kan gebiedsgerichte aanpak bijdragen aan het oplossen van stikstofproblemen in jouw regio? Onder meer over deze vragen gaan de gasten in gesprek. Ze delen hun ervaringen en vertellen wat het je bedrijf kan opleveren. Met medewerking van melkveehouders Corné Sijben en Harrold Liebeton, melkveehouder en gebiedsregisseur Albert van Burgsteden en Rabobank kring Friesland-directeur Jelmer Algra. Meld je aan voor het webinar Zo heb je zelf invloed op gebiedsaanpak, 6 december van 20 tot 21.30 uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer