College Boer met Henk Staghouwer: 'Bent u wel de juiste man op de juiste plek?'

In deze zevende aflevering van College Boer is Henk Staghouwer onze gast. De landbouwminister beantwoordt vragen van kritische studenten van HAS Den Bosch en leden van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt. 'Waar was u de afgelopen maanden? Bent u wel de juiste man op de juiste plek?'

College Boer is een initiatief van Nieuwe Oogst waarin een bijzondere en voor jonge boeren en tuinder relevante gast centraal staat, naar het idee van College Tour. Onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo interviewen agrarische jongeren Staghouwer over de toekomst van de landbouw en perspectief van boeren in het bijzonder. De opname vindt plaats bij HAS Den Bosch.

Staghouwer legt uit het verdienvermogen van boeren en tuinders centraal te willen stellen. Tegelijk ontkracht hij het beeld dat alleen de agrarische sector moet leveren om bij te dragen aan de stikstofreductie. 'Ook Schiphol moet krimpen en ook de industrie krijgt een opgave.'


Gebiedstafels

De minister benadrukt verder in gesprek te willen met boeren en tuinders en moedigt de studenten aan om in hun provincie aan te sluiten bij de gebiedstafels waar gesproken wordt over de toekomst van de landbouw in die regio. 'Ik heb bewust geen blauwdruk willen neerleggen voor agrarisch ondernemers.'

De studenten reageren kritisch. Zij lieten de minister weten vooral heel onzeker te zijn over hun toekomst. 'Ik wil best investeren, maar dan moet ik wel de zekerheid hebben dat ik de juiste investering doe en het beleid over een paar jaar niet weer anders is.'


College Boer is een live event waarin studenten onder leiding van een moderator vragen stellen aan een inspirerende gast. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en op nieuweoogst.nl als videocontent en podcast.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer