Belgische minister pleit voor afschaffing btw op groenten en fruit

De Belgische minister van Ambtenarenzaken en vicepremier Petra de Sutter pleit deze week voor afschaffing van de btw op groenten en fruit in België.

Belgische+minister+pleit+voor+afschaffing+btw+op+groenten+en+fruit
© Twan Wiermans

De bewindsvrouw en lid van partij Groen vreest dat de hoge prijzen voor gezonde voedingsmiddelen ten koste gaan van de consumptie. In haar pleidooi voor een nultarief wijst ze naar de gevolgen van de hoge prijsinflatie. Onlangs berekende een Belgische consumentenorganisatie dat de prijs van een gemiddelde winkelkar met boodschappen 20 procent hoger ligt dan vorig jaar.In een reactie die mediaplatform Belga optekende, zegt minister De Sutter dat beknibbelen op de prijs van eten en eerder kiezen voor goedkope producten voor veel consumenten inmiddels bittere noodzaak zijn. 'En laat de goedkoopste etenswaren nu niet direct de gezondste zijn, integendeel zelfs.'

In België is het btw-tarief voor voedingsmiddelen 6 procent. De Sutter heeft er vertrouwen in dat de verlaging van het tarief erdoor komt aan de regeringstafel. Ze krijgt in elk geval de steun van haar collega Frank Vandenbroucke, de minister van Volksgezondheid. Sinds vorig jaar laat de Europese Unie het toe dat lidstaten de btw verlagen op producten die bijvoorbeeld de volksgezondheid beschermen of goed zijn voor het milieu.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer