Brabant wil helft bedrijfscatering biologisch

Provincie Noord-Brabant wil via de eigen catering en die van zoveel mogelijk andere Brabantse overheden biologisch en lokaal geproduceerd voedsel een impuls geven. Met de intentieverklaring Biologisch en lokale bedrijfscatering vraagt de provincie om tenminste de helft van de catering biologisch en/of lokaal in te kopen per 2026.

Brabant+wil+helft+bedrijfscatering+biologisch
© Dirk Hol

Brabant wil het biologische aandeel in de landbouw laten groeien van 3 procent naar 15 procent in 2030. Omdat de vraag naar biologische producten achterblijft, vindt de provincie het belangrijk dit zelf een impuls te geven. 'En dat begint bij onszelf', geeft landbouwgedeputeerde Elies Lemkes-Straver aan.

Dat kan door zelf de vraag naar biologische en lokale producten te stimuleren, stelt ze. 'Onze Brabantse boeren maken prachtige producten, die ook nog eens minder voedselkilometers hebben.' In Denemarken zag Lemkes dat hierbij een belangrijke rol voor de overheid ligt, niet alleen bij het faciliteren van biologische landbouw, maar ook het stimuleren naar de vraag van biologische producten. 'Daarvoor moeten we zelf het goede voorbeeld geven.'

En dat door samen te werken, benadrukt ze. 'Tussen overheid en producenten, onderwijs en retail, maar vooral ook tussen de gangbare en de biologische sector. Deel de geleerde lessen met elkaar, zodat iedereen ervan kan profiteren.' Tijdens de Biobeurs op 18 januari in Den Bosch wordt de intentieovereenkomst getekend. Landbouwminister Piet Adema licht daar het Nationaal Strategisch actieplan biologische productie en consumptie toe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer