ZuivelNL uit grote zorgen over kabinetsplannen

Het bestuur van ZuivelNL heeft maandag in een gesprek met landbouwminister Piet Adema zijn grote zorgen geuit over de kabinetsplannen die de melkvee- en zuivelsector raken. Volgens voorzitter Arjan Schimmel hebben de plannen 'een ingrijpende impact op beschikbare grond, inkomenseffecten voor melkveehouders en kritische massa van de melkveehouderij'. Daarnaast ziet hij ook grote gevolgen voor de verwerkende bedrijven.

ZuivelNL+uit+grote+zorgen+over+kabinetsplannen
© Niek Stam

In ZuivelNL zijn Dutch Dairymen Board, LTO Nederland, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en de Nederlandse Zuivel Organisatie vertegenwoordigd. Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt is kandidaat-lid. Volgens ZuivelNL hebben de plannen die staan in de vier kabinetsbrieven die eind november naar de Tweede Kamer werden gestuurd een enorm negatieve impact op de Nederlandse melkveehouderij.

Eind november maakte het bestuur van ZuivelNL digitaal kennis met Adema als nieuwe minister van landbouw. In het gesprek van maandag gaf Adema volgens ZuivelNL aan dat hij nadrukkelijk wil luisteren naar de zorgen en ideeën van de zuivelsector. Hij sprak de hoop uit dat alle zuivelpartijen input willen leveren voor het Landbouwakkoord waar de minister naar streeft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer