Stercore en Zerocertified bundelen krachten rond koolstofkredieten

De producent van kunstmestvervangers en groen gas Stercore en certificeringsbedrijf Zerocertified gaan samenwerken om te komen tot hoogwaardige vrijwillige koolstofkredieten die internationaal kunnen worden verhandeld.

Stercore+en+Zerocertified+bundelen+krachten+rond+koolstofkredieten
© Pixabay

Stercore wil in het Drentse Emmen een fabriek bouwen, waarbij grondstoffen zoals dierlijke mest en digestaat uit co-vergisting worden omgezet in groen gas, kunstmestvervangers en bodemverbeteraars. Producten als ammoniak en zwavel worden teruggewonnen en verwerkt tot een eindproduct dat onder de naam bio-based carbon tot waarde wordt gebracht. Bij dit proces komen geen afvalstoffen vrij.

Terwijl het productieproces van bio-based carbon door Stercore zelf kooldioxideneutraal is, worden bij het eindproduct kunstmestvervangers, bodemverbeteraars en kooldioxide langdurig in de bodem opgeslagen. Beide partijen verwachten met deze opslag een impuls te kunnen geven aan de huidige businessmodellen voor negatieve emissies.


Positief voor milieu

'Met een uitvoerige en extern uitgevoerde 'Life Cycle Analysis' is al aangetoond dat ons productieproces en de circulaire producten een grote positieve impact op het milieu hebben, maar het was een uitdaging om de weg te vinden naar carbon certificering', zegt CEO Hans Jansen van Stercore. 'We werken nu al een tijdje samen met Zerocertified als partner. Zij hebben ons stap voor stap door de koolstoffenjungle geleid om de juiste methode te vinden.'

'Het vinden van de juiste manier om de CO2-impact te monitoren en te registreren is essentieel bij het genereren van vrijwillige koolstofkredieten. Er zijn veel voordelen te behalen met vrijwillige koolstofkredieten, maar ook zijn er risico's, zoals greenwashing. Daarbij doen bedrijven zich groener voor dan ze daadwerkelijk zijn', stelt CEO John Bouterse van Zerocertified.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer