Thijs Rompelberg nieuwe voorzitter LLTB

Melkveehouder Thijs Rompelberg (34) is donderdag benoemd tot voorzitter van de LLTB. Dat gebeurde tijdens het jaarcongres in Roermond. Rompelberg volgt Léon Faassen op die na de maximale bestuurstermijn van acht jaar afscheid neemt van de vereniging.

Rompelberg runt samen met zijn oom en jongste broer een melkveebedrijf in het Zuid-Limburgse Eijsden. Hij geeft aan dat het bestuurswerk prima te combineren is met de werkzaamheden op het familiebedrijf. 'De dagelijkse werkzaamheden liggen bij mijn oom en broer. Om mijn afwezigheid aan te vullen, nemen we een externe kracht aan. Van huis uit heb ik meegekregen dat het belangrijk is om je naast je eigen bedrijf breder in te zetten voor de sector.'

Dat doet hij dan ook al zeven jaar als hoofdbestuurder van de LLTB, waarvan de laatste drie als vicevoorzitter. Aangezien hij al die jaren mee aan het roer stond van de vereniging, verwacht de nieuwe voorzitter geen enorme koerswijzigingen na zijn aantreden. 'Wat ik heel belangrijk vind, is dat de discussie wordt gevoerd op basis van feiten', stelt Rompelberg. 'Dat maakt onze taak om bestuurders in onze gemeenten en de provincie goed te informeren onverminderd belangrijk.'

In zijn maidenspeech gaf Rompelberg aan zich ernstig zorgen te maken over de toekomst van met name jonge boeren. 'Bedrijfsopvolging staat onder druk en geef een jonge boer eens ongelijk, in deze tijd van onzekerheid en gebrek aan perspectief. We moeten ervoor waken dat er genoeg boeren overblijven. Want een boer die stopt, komt nooit terug.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer